ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
    Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Δωδεκανήσου μετέχει στην πανελλήνια Οδοντιατρική 
απεργία που κύρηξε η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία για τις 7 και 8 Νοέμβρίου 2012 
συμμετέχοντας στις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ   ΓΙΑΤΙ :
-  Διεκδικούμε να μην ενταχθεί ο Κλάδος Υγείας του ΤΣΑΥ όπως και οι άλλοι κλάδοι    υγείας του ΕΤΑΑ στον ΕΟΠΥΥ.
Η πορεία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. προς τη χρεοκοπία, δυστυχώς δεν ανακόπτεται· η Τρόικα ανακάλυψε καινούριο έλλειμμα 1 δισ. ευρώ, ανεβάζοντας το συνολικό ποσό στο 3,5 δισ. Η αναγκαστική μας ένταξη προδιαγράφει την καταστροφή και των Ταμείων που κάποτε αποκαλούσαμε “ευγενή”. Ο όρος αυτός αποτελεί πλέον παρελθόν. Τη θέση στην ελπίδα για μια καλλίτερη Ελλάδα, καταλαμβάνει η δυστυχία και η απελπισία.
 
-  Διαμαρτυρόμαστε για την  απαξίωση προς την Οδοντιατρική και την αδιαφορία για τη στοματική υγεία των Ελλήνων, διότι δεν  έχουν ακόμα προβλεφθεί κονδύλια για την οδοντιατρική περίθαλψη  και  δεν διαφαίνεται καμία πρόθεση για τη διευθέτηση του θέματος.
Ζητούμε ειλικρινή και άμεσο διάλογο για την ένταξη της οδοντιατρικής περίθαλψης στη δημόσια υγεία, με τους κανόνες τους οποίους έχουμε επανειλημμένα προτείνει, όπως η ελεύθερη επιλογή οδοντιάτρου, κοστολογημένες τιμές οδοντιατρικών πράξεων, συμμετοχή του ασφαλισμένου, αμοιβή κατά πράξη, τονίζοντας για μια ακόμα φορά ότι:
Η στοματική υγεία είναι πολύτιμη:
 
- Συνδέεται με τη γενική υγεία
- Καθορίζει την ποιότητα ζωής
- Έχει επιπτώσεις στην οικονομική και κοινωνική λειτουργία.
 
   -Να μην ψηφιστεί η ΑΓΡΙΑ και ΑΔΙΚΗ φορολόγηση των πενιχρών πλέον εισοδημάτων μας με φορολογικούς συντελεστές είτε 35% είτε 33% είτε 26%, η οποία σε συνδυασμό με την κατάργηση του αφορολόγητου ορίου των 5000 ευρώ, εάν εφαρμοστεί θα οδηγήσει σε ΠΛΗΡΗ ΑΦΑΝΙΣΜΟ την συντριπτική πλειοψηφία των Οδοντιάτρων και ΜΑΖΙΚΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ των ιδιωτικών τους οδοντιατρείων."
 
Οι ερχόμενες ημέρες είναι κρίσιμες καθώς πρόκειται να παρθούν αποφάσεις που θα αλλάξουν το μέλλον μας επί τα χείρω!
Ουσιαστικά κρίνεται η επιβίωση όλων μας αλλά πολύ περισσότερο η αξιοπρέπεια μας!
Οφείλουμε να είμαστε αποφασισμένοι και να εξαντλήσουμε κάθε μέσο και κάθε προσπάθεια ώστε οι Κυβερνώντες να αποτραπούν από τη λήψη των καταστροφικών επιλογών που τους υπαγορεύονται!

 

                 ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

 

 

 

Νίκος Κ Διακογεωργίου

Δημήτρης Μ Παρίσης